UptoDate، یک سامانه مبتنی شواهد بالینی است که در دوره مراقبت، معالجه و بهبود بیمار و در تصمیم گیری صحیح به پزشکان، بیماران و کادر درمانی کمک می کند. این سامانه با ارزش، شامل جدیدترین یافته ها و اطلاعات پزشکی، دارویی و بالینی است. یافته های بالینی این پایگاه، از جمله شیوه های آزمایشگاهی و تشخیص و درمان بیماری ها در یک پروسه بسیار نکته بین با همیاری و تعامل بیش از ۷۰۰۰ دکتر معروف جهانی جمعآوری و پس از بررسی به واسطه پزشکان و ویراستاران شاخص و مشهور ارائه میشود. بنابراین، حاوی جدیدترین و قابل اعتماد ترین اطلاعات در زمینه پزشکی و دارویی می باشد و معتبرترین مرجع در تصمیمگیری های بالینی محسوب می شود.
بخش هایی به شرح زیر در این پایگاه موجود است که این پایگاه را از سایر پایگاه های اطلاعاتی متمایز می سازد:
-
- Contents شامل گزینه های زیر می باشد:
What's New : در این بخش، مهمترین موضوعاتی که اخیراً به پایگاه UpToDate اضافه گردیده، به تفکیک تخصص موضوعی قرار دارد که می توان با کلیک بر موضوع مورد نظر به توضیحات تفصیلی آن دسترسی پیدا کرد.
Practice Changing UpDates: مهارت های بالینی و نحوه درمان بیماری ها یا تجویز داروها در طول درمان ممکن است دستخوش تغییراتی شود. به همین دلیل، ویراستاران این پایگاه به کمک متخصصان موضوعی، مقالاتی را که قبلا در این پایگاه قرار گرفته و نتایج آن ها دچار تغییراتی شده است در قالب یک مقاله جدید قرار می دهند. در این بخش همچنین راهکارهای بالینی نیز ارائه می شود.
Drug Information: این بخش حاوی اطلاعات دارویی می باشد.
Patient Education: اطلاعات مخصوص بیماران در این بخش ارائه می شود.
2. Calculator: یک ارزیاب و محاسبه گر خودکار است که با توجه به موضوع مورد جستجو، شاخص های مرتبط را محاسبه و نتایج را به طور دقیق ارائه می کند. این بخش شامل برخی جداول محاسباتی است که کاربران UptoDate را از محاسبه دستی شاخص ها بی نیاز می سازد.
3. Drug Interactions: این بخش به تحلیل تداخلات داروها می پردازد. بررسی تداخلات داروها با داروهای گیاهی نیز در این بخش امکان پذیر است. جهت شروع جستجو، ابتدا نام تجاری داروی مورد نظر را در کادر Lookup تایپ کنید. در صورت نیاز به بررسی تداخل داروها، نام دو یا تعداد بیشتری دارو را به صورت جداگانه جستجو نموده، سپس با انتخاب گزینه Analyze ، دامنه تداخل داروها را بررسی نمایید.
میزان تداخل داروها با حروف D، C ، B ،A و X درجه بندی می شوند که هر یک نشانگر میزان و شدت تداخل داروها می باشد و اقدامات کلینیکی مورد نیاز را جهت رفع تداخل داروها تشریح می کند.
1.حرف A بیانگر عدم تداخل داروهای مورد جستجو است.
2. حرف B بیانگر واکنش کوچکی میان داروهای مورد جستجو است اما لازم نیست حتما یکی از داروها با داروی دیگری جایگزین شود.
3. حرف Cبیانگر این است که اگر تجویز داروهای مورد جستجو برای بیمار ضروری است، در دوز مصرفی آن ها باید تغییراتی ایجاد شود تا از عوارض احتمالی آن ها جلوگیری شود.
4. حرف D بیانگر تداخل داروهای مورد جستجو است و نباید همزمان مصرف شوند. علاوه بر آن، دوز آن ها نیز بسته به شرایط بالینی بیمار باید تغییر کند.
5. حرف X بیانگر تداخل داروهای مورد جستجو است و میزان خطر مصرف همزمان آن ها از فواید آن بیشتر است.
برای جستجو در این پایگاه، ابتدا کلمه کلیدی مورد نظر خود را در کادر Search UpToDate تایپ نمایید. با درج کلیدواژه جستجو، برخی عبارات یا کلیدواژه های پیشنهادی برای شما ارائه می شود که می توانید از بین آن ها نیز انتخاب نمایید. پس از انتخاب کلیدواژه یا عبارت مورد نظر، بر روی گزینه ذره بین کلیک نمایید تا نتایج جستجو را ملاحظه نمایید.
به دنبال مطالبی در مورد نحوه تشخیص بیماریHIV پس از مواجه با عوامل خطر این بیماری هستید. ابتدا عبارت مورد نظر را در کادر جستجو وارد نمایید.
-
- در صفحه نتایج با کلیک بر هر یک از عناوین بازیابی شده، جزئیات نتایج را ملاحظه خواهید کرد.
-
- با حرکت نشانگر بر روی هر یک از زمینه های موضوعی، رئوس مطالب آن را در سمت راست ملاحظه خواهید کرد.
-
- نتایج جستجو را به گروه های مختلف (از قبیل Adult، Pediatric، Patient و Graphics) محدود نمایید.
-
- با حرکت نشانگر بر روی زمینه موضوعی مورد نظر و مشاهده رئوس مطالب آن موضوع، به بخش Graphics آن موضوع (شامل: Algorithms، Figures و Tables) دسترسی خواهید داشت.
-
- در صورت تمایل به تهیه خروجی به شکل پاورپوینت، ابتدا بر روی تصویر، یا جدول مورد نظر کلیک نمایید تا باز شود. سپس در صفحه باز شده، گزینهExport to PowerPoint را انتخاب نمایید.